3 okt: opening Soupshow

Soupshow in Grand Theatre
De Dames BumbleBee, Fenna Besijn (accordeon) en Gineke Heerema (saxofoon)

Op de grote openingsdag, dinsdag 3 oktober, van SOUPSHOW in het Grand Theatre Groningen speelden Fenna Besijn (accordeon) en Gineke Heerema (saxofoon) vrolijke muziek bij de ingang van het monumentale gebouw om de aandacht van voorbijgangers te trekken. Deze stimulans om naar SOUPSHOW te komen werkte uitstekend, meerdere passanten lieten zich door hen verleiden tot een bezoek.

Vanaf 17:00 openden de deuren en kon er worden aangeschoven om de overheerlijke soepen te proeven. Deze dag kon er gekozen worden tussen een pittige Indiase Rode Linzensoep en een Minestronesoep. Hier staan de recepten.

Kirsten de Wrede, wethouder Cultuur en Eiwittransitie, opende SOUPSHOW
Kirsten de Wrede, wethouder Cultuur en Eiwittransitie, opende SOUPSHOW
Kirsten de Wrede schept meerdere gasten een kom soep op
Kirsten de Wrede schept meerdere gasten een kom soep op

Al snel liep de restaurant-installatie vol met gasten. Omstreeks 18:00 uur was het bomvol. Kirsten de Wrede, wethouder Cultuur en Eiwittransitie, opende SOUPSHOW met een korte toespraak waarin ze de noodzaak van de eiwittransitie (van dierlijke naar plantaardige eiwitten) benadrukte. Ook bedankte ze alle vrijwilligers voor hun belangrijke bijdrage aan dit kunstproject. Daarna schepte ze, als openingshandeling, meerdere gasten een kom soep op.

Rob van Haren van het Trans-Plant Consortium
Rob van Haren van het Trans-Plant Consortium

Ook Rob van Haren van het Trans-Plant Consortium sprak een kort openingswoord. Hij vertelde over een wetenschappelijk onderzoek naar hoeveel land we eigenlijk (p.p.) nodig hebben om onszelf plantaardig te voeden.

SOUPSHOW heeft op de openingsdag ongeveer 100 bezoekers, een veelkleurige en gevarieerde groep,mogen ontvangen. Gasten uit alle lagen van de bevolking en uit diverse landen. De regionale pers (DvhN) heeft een en ander opgetekend.

Soupshow, Italiaanse Minestronesoep
Soupshow, Italiaanse Minestronesoep

De soepen voor de komende dagen staan in de agenda.


Geplaatst

in

door

Tags: