12 okt: Discussie

Kruidige pompoensoep en Mexicaanse bonensoep. Hier staan de recepten.

Na de start van SOUPSHOW die geopend werd door de Groningse wethouder van Cultuur en Eiwitransitie, Kirsten de Wrede, en een lid van het Trans-Plant Consortium Rob van Haren stroomden belangstellende gasten in grote getale deze restaurant installatie binnen. In de daarop volgende weken werd er niet enkel van de 100% plantaardige soepen genoten maar ook van de verrassingsoptredens van onder anderen de geluidskunstenaar Jan Tuitman, de musicus Michiel de Vries, de zangeres Joan Stam, de beeldbijdragen van de fotograaf Pjotr Wiese en van de sprekers zoals de vice voorzitter van de landelijke Vereniging Basisinkomen, de cultuurfilosoof en schrijver Thijs Lijster en de Groningse wethouder van Armoede Eelco Eikenaar. Hoe lekker ook de soep, hoe betoverend de muziek en hoe boeiend de sprekers, pas door de vermenging met vele honderden bezoekers vindt deze installatie z’n vorm en betekenis.

Voor aanvang, de Soupshow installatie van Vroegop / Schoonveld in het Grand theatre.
Studenten van Thijs Lijster komen binnen…
Matty en Ed leggen de Soupshow installatie uit
Kruidige pompoensoep
Kruidige pompoensoep
Mexicaanse bonensoep
De studenten staan in de rij
Er zijn ook servetten en buttons van de Soupshow
The hottest place to be, SOUPSHOW the cultural hotspot in Groningen. Meerdere studenten van Thijs hebben zich als vrijwilliger voor vervolgprojecten aangemeld.
Eelco Eikenaar (Wethouder Armoede Groningen) en Jan Atze Nicolai (vice voorzitter vereniging voor het Basisinkomen) ontmoeten elkaar ‘backstage’
Ed, Jan Atze Nicolai, Eelco Eikenaar
Matty
Thijs Lijster en Ed
Thijs Lijster is universitair docent kunst- en cultuurfilosofie verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Thijs Lijster spreekt over de commons ( de ‘meenten’ ), een concept waar de laatste jaren veel aandacht voor is in de politieke filosofie en economie, en dat refereert aan een goed of bron dat niemands exclusieve bezit is maar waar iedereen gebruik van kan maken.
Achter de coulissen wordt hard gewerkt
Een tweegesprek met Eelco Eikenaar (Wethouder Armoede Groningen) en Jan Atze Nicolai (vice voorzitter vereniging voor het Basisinkomen)
Er waren ook veel vragen uit het publiek
Het tweegesprek mondt uit in een driegesprek Thijs Lijster (universitair docent kunst- en cultuurfilosofie verbonden aan de RUG), Eelco Eikenaar (Wethouder Armoede Groningen) en Jan Atze Nicolai (vice voorzitter vereniging voor het Basisinkomen)
Af en toe was de discussie gepeperd, zeker niet zoutloos…


Geplaatst

in

door

Tags: